موسسه حقوقی عدالت آفرین پدرام راد

موسسه حقوقی درکرج

تخصص، تمرکز، موفقیت 
شعار ما نیست برنامه ی ماست

موسسه حقوقی کرج عدالت آفرین

دعاوی ناشی از ارث

​ارث یا ماترک به مال یا اموالی اطلاق می‏شود که پس از مرگ مورث (متوفی) از وی باقی می‏ماند، در حقوق ایران، ماترک  به نَسَب (پیوند خونی) یا سبب (پیوند ناشی از ازدواج) به ارث می‏رسند.
گرچه مطابق قانون سهم الارث همه اشخاصی که می‏توانند جزئی از ورثه باشند مشخص شده است، با این وجود به دلایل متعددی امکان بروز اختلافات حقوقی میان وراث وجود دارد از جمله:

​1)  دعاوی مربوط به گواهی انحصار وراثت
گواهی انحصار وراثت به معنای مشخص کردن افرادی است که در ترکه با یکدیگر سهیم هستند، صدور این گواهی احتیاج به وجود مدارکی دارد که از جمله آن مدارک شخصی و هویتی افراد ورثه و افراد ذینفع در ورثه است، یکی از دعاوی که در رابطه با ارث مطرح می‏شود، هنگامی است که یکی از ورثه به هر دلیل مداراک هویتی خود را در اختیار متقاضی صدور گواهی انحصار ورثه قرار نمی‏دهد.از دیگر دعاوی حقوقی که در خصوص صدور گواهی انحصار وراثت مطرح می‏شود، دعوای اثبات زوجیت است که سوی زوج یا زوجه دائم متوفی مطرح خواهد شد.

2) دعاوی مربوط به اعتبار وصیت متوفی
یکی دیگر از دعاوی مربوط به ارث دعاوی است که در خصوص وصیت متوفی مطرح می‏شود، به عبارت دیگر در بسیاری از موارد ورثه متوفی با ارائه مدارکی اعم از عدم صحت قوای عقلیه متوفی و یا مدارک مربوط به جعل سند وصیت، دعوای ابطال وصیت نامه را مطرح می‏کنند.و از طرف دیگر  ممکن است تعدادی از ورثه سعی در اثبات وصایای شفاهی متوفی را داشته باشند.

3) دعوای نفقه و مهریه زوجه متوفی
گرچه نفقه و مهریه از دیون ممتازه محسوب می‏شوند، و در صورت فوت و ورشکستگی فرد قبل از پردخت هرنوع دینی باید پرداخت شوند، با این وجود امکان اختلاف ورثه بر سر نوع، میزان ویا چگونگی پرداخت این دیون نیز یکی از دعاوی است در هنگام تقسیم ارث متوفی طرح می‏شود.

4) دعوای رد یا قبول وصیت
قبل از تقسیم ماترک میان وراث باید کلیه دیون متوفی پرداخت شود و پس از آن، وصیت‏های متوفی اجرا گردد، پس از طی این مراحل است که وراث می‏توانند با ارائه گواهی انحصار وراثت سهم الارث خود را تصاحب کنند، حال اگر موصی له (شخص یا اشخاصی که نفع آنها وصیت شده است) از قبول یا رد ترکه خودداری کنند، ورثه می‏توانند با طرح دعوای الزام به قبول یا رد ترکه ایشان را مجبور به تعیین تکلیف در خصوص ترکه بنمایند.

5) دعوای اثبات یا رد نَسَب
یکی دیگر از دعاوی که در رابطه با ارث مطرح می‏شود دعوای اثبات یا رد نسب است، بسیار دیده شده است که پس از فوت اشخاص متنفذ و متمول، افرادی با ادعای اینکه فرزند این اشخاص می‏باشند سعی در احقاق سهم الارث دارند، رد یا اثبات نسب این افراد تعیین کننده تکلیف ادعای ایشان در این خصوص است.

​​موسسه حقوقی عدالت آفرین پدرام راد با تکیه بر دانش و تخصص وکلای مجرب خود، شما را تا پایان رسیدن به حقوق قانونی تان همراهی میکند.

برای ثبت درخواست مشاوره ی حقوقی با شماره های ذیل تماس بگیرید:
​​​​​​​

تلفن: 02634454290
تلفن همراه: 09129238480
​​​​​​​